Reseptit
Hae reseptiä (tuote tai ruoan nimi)

Vege-rendang

MAUSTETAHNA
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 punaista chiliä
2 rkl inkivääritahnaa
2 rkl sitruunaruohotahnaa
2 tkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua kurkumaa
KATTILAAN
400 g kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
4 kaffirlimetinlehteä
2 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
500 g kukkakaalin nuppuja ja /tai kesäkurpitsaa lohkoina
VIIMEISTELYYN
1 lime
Tuoretta korianteria
TARJOILUUN
Jasminriisiä
Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneeseen/sauvasekoittimen astiaan ja aja mausteet tasaiseksi tahnaksi. Kaada maustetahna kattilaan. Kuumenna maustetahnaa liedellä koko ajan sekoittaen 2-3 minuuttia.
Lisää maustetahnan joukkoon kookosmaito, soijakastike, murskatut kaffirlimetinlehdet, fariinisokeri ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi maustetahnaseokseen kukkaalin ja/tai kesäkurpitsan lohkot ja hauduta vielä noin 15 minuuttia. Keitä riisi kastikkeen valmistuessa.
Tarjoile vege-rendang riisin kanssa ja viimeistele annos tuoreen limetin mehulla sekä tuoreella korianterilla.