Reseptit
Hae reseptiä (tuote tai ruoan nimi)

Raparperi-mansikkasalaatti

Raparperit
4 raparperinvartta
2 rkl hunajaa (juoksevaa)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Salaatti
n. 200 g vuonankaalia
300 g mansikoita
1/2 kurkku tai 2 avomaankurkkua
1/2 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
200 g fetajuustoa
mintunoksia
rouhittua mustapippuria
Laita uuni lämpenemään 200˚C. Paloittele raparperinvarret. Laita raparperit uunivuokaan ja lisää päälle hunajaa, oliiviöljyä sekä suolaa. Kypsennä raparperit uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Huuhdo ja valuta vuonankaali. Paloittele mansikat ja kurkku. Paahda siemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Kasaa salaatti tarjoilulautaselle laittamalla pohjalle vuonankaali, mansikat sekä kurkku. Lisää päälle raparperi, siemenet ja murennettu feta. Viimeistele salaatti mintunlehdillä, raparperin paistoliemellä sekä mustapippurilla.