Vihreä lehtikaalikeitto

(4 annosta)

4 jauhoista perunaa
2 sipulia
voita
1 l vettä
2 dl ruokakermaa
150 g lehtikaalia
2 kasvisliemikuutiota
aromisuolaa
viherpippuria
rosepippuria

Lisäksi:
4 keitettyä kananmunaa ja ruisleipää

Kuori peruna ja sipulit. Lohko paloiksi. Kuullota rasvassa pannulla tai kattilassa hetki. Siirrä kattilaan ja lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Hienonna lehtikaali (vinkki: jos käytät lehtikaalia hetken kiehuvassa vedessä, saat sen helpommin hienonnettua). Soseuta kypsät peruna ja sipuli kattilassa tasaiseksi. Lisää lehtikaalihakkelus soseen joukkoon ja hauduttele kypsäksi. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta pippureilla ja lisää tarvittaessa aromisuolaa. Tarjoa keitto esimerkiksi keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kera.

Vinkki! Voit ruskistaa keiton joukkoon nakkipaloja tai pekonia, jos haluat enemmän ruokaisuutta.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun