Pienet suippokaalipiirakat

(15-18 kpl)

Pohja:
2 dl vettä
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa


Täyte:
1 kg suippokaalia
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
½ dl kasvislientä
1 tl kuivattua (viher-)minttua
½ tl suolaa
1 ½ maustemittaa jauhettua valkopippuria
1 tl kuivattua timjamia
1-2 tl hunajaa

Sekoita kylmään veteen jauhot ja suola. Sekoita taikinasta kiinteä ja tasainen, älä kuitenkaan vaivaa.  

Paloittele kaali ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää kaalit ja sipulit. Lisää kasvisliemi, suola, mausteet ja hunaja. Hauduta seosta välillä sekoittaen kunnes kasvikset on pehmeitä.

Pyöritä pohjataikinasta tanko, ja jaa se 15 - 18 osaan. Kauli taikinapaloista karjalanpiirakan mallisia ohuita kuoria. Lisää kaalitäytettä 2-3 rkl piirakkakuorien päälle ja rypytä reunat ympärille. Paista piirakoita 250°C:ssa noin 15 minuuttia. Sulata nokare voita ja voitele valmiit kuumat piirakat voisulalla. Peitä leivinliinalla.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun