Kyssäkaali-savulohikeitto

(5 annosta)

400 g kyssäkaalia
400 g jauhoista perunaa
1 pieni purjo
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä tai voita
suolaa
valkopippuria myllystä
kuivattuja yrttejä esim. basilikaa tai timjamia
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
100 g sulatejuustoa
100 g kylmäsavulohta

Kuori kyssäkaalista hieman vihreää kuorta pois ja kuutioi kyssäkaali. Kuori perunat ja kuutioi nekin. Halkaise ja huuhtele purjo ja viipaloi paloiksi. Kuumenna öljy tai voi kattilassa ja kuullota kasviksia siinä hetki. Lisää suola ja mausteet ja anna vielä hetken hautua ja kaada sitten vesi ja liemikuutio joukkoon. Anna kasvisten kiehua hiljalleen kypsäksi. Tarkastaa kypsyys tikulla ja lisää sulatejuusto. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää savulohisuikaleet joukkoon. Soseuta vielä kevyesti. Tarjoile ruisleivän ja voin kera.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun