Ihana britakakku

Pohja:

125 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
3 kpl munankeltuaisia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytmaitoa

Pinnalle:

3 kpl munanvalkuaisia
1 1/2 dl sokeria
Mantelilastuja

Täyte:

2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rasiaa vadelmia
Sitruunamelissaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhot ja maito vuorotellen taikinaan. Voitele leivinpaperi, aseta se uunipannulle ja levitä taikina leivinpaperin päälle tasaisesti.

Vaahdota valkuaiset kovaksi puhtailla vatkaimilla. Lisää sokeri vähitellen joukkoon. Kun valkuaisvaahto on jämäkkää ja kiiltävää, lisää se pohjataikinan päälle. Lisää halutessasi päälle mantelilastuja.

Paista britakakkua uunissa 175˚C n. 20-30 min, kunnes marenki on saanut kauniin vaalean rusketuksen. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla. Lisää rahka. Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoilulautaselle. Levitä päälle kermarahka sekä osa vadelmista. Jätä osa vadelmista kakun päälle. Tarjoile britakakku heti täyttämisen jälkeen, jolloin sen rakenne ei pehmene.

P.S. Muista käyttää marengin kanssa puhtaita välineitä, jotta marenki ei menetä vaahto-ominaisuuksiaan.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun