Raparperipiirakka

Pohja (pellillinen):

1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375 g voita
2 munaa
3 dl piimää


Täyte:

500 - 1000 g raparperia tai omenia
2,5 dl sokeria
750 g maitorahkaa
3 munaa
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl sitruunamehua

Aloita tekemällä pohjataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa taikina sitten kahteen osaan. Lisää toiseen osaan munat ja piimä. Levitä muna-piimätaikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Pilko haluamasi määrä raparperia (tai omenia) pohjan päälle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperien päälle. Murustele lopuksi pohjataikinan toinen osa piirakan päälle. Paista raparperipiirakkaa 175 ˚C uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia. Nauti hieman jäähtynyt piiras sellaisenaan tai vaniljakastikkeen/jäätelön kera.

Vinkki: Tämä piirakka paranee yön yli jääkaapissa maustuessaan ja on todella makoisaa myös jääkappikylmänä nautittuna!

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun