Paahdettu kurpitsa

1 kurpitsa (halloween-, hokkaido- tai myskikurpitsa)
Suolaa
Mustapippuria
Juoksevaa hunajaa
Oliiviöljyä (tavallinen tai esim. chiliöljy)
Tuoretta timjamia

Leikkaa kurpitsa halki ja poista siemenkota sekä rihmat. Paloittele kurpitsa pieniksi lohkoiksi. Mausta lohkot kulhossa oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja lorauksella hunajaa. Pyöräyttele kurpitsaviipaleet lopuksi reilussa lorauksessa öljyä.

Levitä kurpitsaviipaleet uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 ˚C noin 30 min. Voit siirtää kurpitsat lopuksi uuni ylätasolle ja "grillata" niihin kauniin värin pintaan noin 5 min. Ripottele valmiiden kurpitsojen päälle timjamia.

Nauti kurpitsat sellaisenaan tai lisukkeena! 

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun