Grillattu varhaiskaali aiolin & pikkelöidyn retiisin kera

1 varhaiskaali

3 rkl vaaleaa balsamietikkaa

3 rkl öljyä

2 rkl hunajaa

suolaa ja mustapippuria

kirveliä

aioli:

1 dl majoneesia

1 pullea valkosipulinkynsi

½ sitruunan kuori ja mehu

pikkelöity retiisi:

150 g retiisejä (paino ilman varsia)

1 dl väkiviinaetikkaa

½ dl vettä

1 rkl sokeria

½ tl suolaa

Leikkaa varhaiskaali 6-8 lohkoksi niin, että kanta pitää kaalinlehdet paikoillaan. Sekoita keskenään vaalea balsamietikka, öljy ja hunaja. Grillaa kaalilohkoja miedolla lämmöllä aina välillä käännellen ja samalla maustekastiketta pintaan sutien, kunnes kaaleissa on kaunis paistunut pinta ja ne ovat mukavasti pehmentyneitä. Mausta kaalin lohkot suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile aiolin ja pikkelöidyn retiisin kanssa, viimeistele tuoreella kirvelillä.

Aiolia varten kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mausta majoneesi valkosipulilla sekä sitruunan raastetulla kuorella ja puristetulla mehulla.

Valmista pikkelöity retiisi hyvissä ajoin. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada retiisien päälle. Anna jäähtyä ja tarjoile heti tai anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Katso tuotteet › Tulosta

Lisää reseptejä

Sivun alkuun