Kaalipata

AINEKSET
 400 g naudan jauhelihaa (tai suikaletta, kuutiota)
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
50 g voita
400 g hapankaalia tai tuoretta kaalisuikaletta
1 tlk tomaattimurskaa
1,5 tlk vettä (tomaattimurskapurkkia apuna käyttäen = noin 5 dl)
2 rkl tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
1–2 paprikaa suikaleina tai (1 porkkana suikaleina)
mustapippuria myllystä
suolaa

VALMISTUS:

  1. Kuori ja pilko sipulit. Pese ja suikaloi paprikat.
  2. Sulata voi suuressa padassa tai kasarissa. Ruskista jauheliha ja sipulit siinä.
  3. Lisää pataan muut ainekset: kaada hapankaali pataan liemineen päivineen tai kaalisuikaleet. Samoin purkillinen tomaattimurskaa. Sekoita joukkoon vielä paprikasuikaleet ja 2 rlk tomaattipyrettä.
  4. Mittaa tomaattimurskatölkillä 1,5 tlk vettä joukkoon sekä lisää lihaliemikuutio ja mustapippuria myllystä.
  5. Kiehauta ja sekoita. Lisää sen jälkeen kansi padan päälle.
  6. Hauduta pataa 1,5-2 tuntia uunissa 175-200° asteessa tai liedellä miedolla lämmöllä.
  7. Sekoita ainakin kerran ja lisää tarvittaessa vettä.
  8. Lopuksi tarkista maku ja lisää suolaa makusi mukaan.

Tarjoile keitettyjen kaurasuurimoiden tai täysjyväriisin kera. Niitä kannattaa myös keittää suurempi määrä, sillä aterialta yli jääneet kaurat tai riisit voi sekoittaa padan joukkoon seuraavan päivän ateriointia varten. Ai että on hyvää!

Vinkki! Lisukkeeksi sopii hyvin kuvan paistettu porkkanalisuke.

kaalipata
kaalipata
Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista