Hölskytyskurkut

Hölkytyskurkut,  hölskykurkut, mummon kurkut, isoäidin kurkut, tillikurkut, etikkakurkut… Näille kurkuille on monia nimiä ja samoin suola-sokeri-etikka suhteita. Minulle nämä ovat aina olleet taas papan hölskytyskurkkuja! Nimestä viis – maku on tärkein!

- Tanja L, Tuoreverkko -

Ainekset

  • 1 kurkkua tai 3 avomaankurkkua
  • ½ ruukku tilliä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl etikkaa
  • ½ tl suolaa

(optio: 1 rkl vettä. Meillä pappa laittoi aina saman määrän vettä kuin etikkaa!)

Valmistus

  1. Huuhtele kurkku/kurkut ja höylää juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna tilli.
  3. Sekoita sokeri, väkiviinaetikka ja suola kannellisessa lasipurkissa tai muussa astiassa.
  4. Lisää joukkoon kurkut ja tilli.
  5. Sulje kansi ja hölskyttele kurkkuja jonkin aikaa.
  6. Anna maustua viileässä tarjoiluun saakka, vähintään 15 minuuttia.
Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista