Vadelmainen kääretorttu
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 pötkö Suvituore vadelma-raparperisosetta
250 g rahkaa
2 dl kermaa vaahdotettuna
Laita uuni kuumenemaan 225 °C. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi kevyesti kaapimella sekoittaen. Levitä taikina uunipellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.
Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu pellille. Irrota alustana ollut leivinpaperi. Levitä vadelma-raparperitäyte torttulevylle ja kääri se rullalle paperin avulla. Kääri alku tiukkaan sormilla painellen ja jätä saumakohta piiloon.
Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi tarjoilua varten.