Herkulliset porkkanaleivokset
(pellillinen)
500 g Pirkka Luomuporkkanasosetta
4 dl sulatettua voita/margariinia
5 dl fariinisokeria
6 kanamunaa
8 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
4 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus:
200 g sulatejuustoa (esim. Olympia)
500 g rahkaa
4 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
4 tl vanilliinisokeria
Sekoita porkkanasose, rasva, sokeri ja munat keskenään. Sekoita jauhoihin mantelirouhe, leivinjauhe, kaneli ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 °C noin 20–25 minuuttia.
Siivilöi tomusokeri sulatejuuston ja rahkan joukkoon, lisää sitruunamehu ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen tortun päälle.
Koristele porkkanakakkulevy esim. paahdetuilla kookoshiutaleilla ja leikkaa sopiviksi leivospaloiksi.