08.05.2024
Bimi® varsaparsakaali on perinteistä parsakaalia makeampi, rapeampi ja kapeavartisempi, jonka voi syödä varsineen päivineen raakana tai kypsennettynä. Bimi®-varsiparsakaali on japanilaisen Sakata-siemenyrityksen kehittämä pinaattikiinankaalin ja tavallisen parsakaalin risteytys. Bimin® maku on pehmeän miellyttävä. Risteytyksen avulla siitä on saatu pois kaalikasveille tyypillinen rikinpolttavuus. Bimi®-parsakaalia saa viljellä vain lisenssillä ja Torviset ovat maan ainoa lisenssin haltija.
Varsiparsakaalien taimet istutetaan pelloille viikon välein ja näin satoa saadaan tasiaisesti koko kasvukauden ajan. Suomen viileä ja valoisa kesä tarjoaa otolliset olosuhteet tämän herkän vihanneksen kasvatukseen. Pitkät valoisat päivät ja puhdas luonto tuottavat erityisen maukasta ja rapeaa satoa.
Torvisilla Bimin® satokausi kestää kesäkuun puolesta välistä aina syksyyn ja ensimmäisiin yöpakkasiin asti. Bimi® on todella sopeutuva kasvi; samaa lajikketta viljellään aina Keniasta Kotalahdelle saakka, ja Torviset ovatkin maailman pohjoisin Bimi® tila.
Sadonkorjuu tapahtuu kesäaikana 2-4 päivän välein. Bimi®-sato korjataan käsin, mikä takaa sen laadun ja tuoreuden. Sadonkorjuu alkaa juhannuksen tienoilla ja jatkuu aina syyskuun loppuun saakka. Lisenssillä viljelyssä laatustandardit ovat tiukat: varsi katkaistaan aina tietyn pituisena eikä siinä saa olla liikaa haaroja. Vihannekset poimitaan varoen, jotta niiden herkät varret ja nuput säilyvät ehjinä ja kauniina. Sen jälkeen varret lajitellaan ja pakataan.
Bimi® on erittäin satoisa, ja samasta kasvustosta kerätään sato jopa 12 kertaa. Koska sato korjataan käsin, se vaatii paljon työvoimaa. Tilalla on kasvukauden huipussa 80 kausityöntekijää.
Bimi®-varsiparsakaali on parhaimmillaan tuoreena, mutta säilyy hyvin myös jääkaapissa. Vältä säilyttämistä huoneenlämmössä, sillä se nopeuttaa kuihtumista ja vaikuttaa makuun. Tässä muutama vinkki säilytykseen:
Bimi® on keittiön monipuolinen vihreä – se on kokonaan syötävä, joten hävikkiä ei synny. Sen mieto, hieman makea maku sopii monenlaisiin ruokiin. Tässä muutamia käyttötapoja:
Grillissä tai pannulla
Wokkiin ja pastaan
Raakana tai höyrytettynä
Koko kasvi käyttöön
Bimi® tekee arjen ruoanlaitosta helpompaa ja herkullisempaa – kokeile ja ihastu!
Herkullisia reseptejä bimin® kokkaukseen löydät resepteistämme tai Bimi® Suomi reseptit sivustolta.