Vege-rendang

MAUSTETAHNA

3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 punaista chiliä
2 rkl inkivääritahnaa
2 rkl sitruunaruohotahnaa
2 tkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua kurkumaa


KATTILAAN

400 g kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
4 kaffirlimetinlehteä
2 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
500 g kukkakaalin nuppuja ja /tai kesäkurpitsaa lohkoina


VIIMEISTELYYN

1 lime
Tuoretta korianteria


TARJOILUUN

Jasminriisiä

Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneeseen/sauvasekoittimen astiaan ja aja mausteet tasaiseksi tahnaksi. Kaada maustetahna kattilaan. Kuumenna maustetahnaa liedellä koko ajan sekoittaen 2-3 minuuttia.

Lisää maustetahnan joukkoon kookosmaito, soijakastike, murskatut kaffirlimetinlehdet, fariinisokeri ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi maustetahnaseokseen kukkaalin ja/tai kesäkurpitsan lohkot ja hauduta vielä noin 15 minuuttia. Keitä riisi kastikkeen valmistuessa.

Tarjoile vege-rendang riisin kanssa ja viimeistele annos tuoreen limetin mehulla sekä tuoreella korianterilla.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun