Uunijuurekset

Porkkanaa
Palsternakkaa
Kelta-, puna- tai salottisipulia
Bataattia tai perunaa
Valkosipulia
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Mustapippuria
Juoksevaa hunajaa
Tuoreita yrtinoksia (rosmariini, timjami)

Pese juurekset ja kuori ne sekä sipulit (perunan voi laittaa kuorineen.) Leikkaa juurekset viipaileiksi. Sipuli on miellyttävin lohkoina ja valkosipulit kokonaisina kynsinä. Laita kasvikset uunivuokaan, pirskottele päälle öljyä, ripottele merisuola, rouhi mustapippuri ja puserra hieman juoksevaa hunajaa sekaan. Sekoita hyvin. Lisää vielä muutama yrtinoksa. Kypsennä 225˚C uunissa 20-30 minuuttia. Voit käännellä kasviksia välillä lastan avulla. Tarkista kypsyys tikulla.

Herkuttele sellaisenaan esim. kermaviilikastikkeen kera tai tarjoile lisäkkeenä.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun