Talven perunablinit

3 dl täysmaitoa

3/4 pussia kuivahiivaa

3 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

160 g voita

500 g perunasosetta

3 valkuaista

suola

Valmista ensin juuri. Sekoita maito, kuivahiiva ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi ja anna käydä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Lisää taikinajuureen kananmuna, suola ja perunasose. Sulata voi ja lisää se taikinaan. Lisää taikinaan lopuksi vaahdotetut valkuaiset varovasti nostellen. Anna taikinan tekeytyä vielä hetken. Paista perunablinit voissa pikkulettupannulla kauniin ruskeiksi.

Tarjoile blinit perinteiseen tapaan esim. smetanan, hienonnetun punasipulin, mädin, kuutioidun suolakurkun tai hunajan kanssa.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun