Suklainen punajuurikakku

Taikina:
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl jauhettua inkivääriä tai neilikkaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl punajuuriraastetta (n. 400 g punajuuria)
250 g voita tai margariinia
4 munaa

Vuokaan:
Voita tai margariinia
Pähkinärouhetta, esim. hassel

Koristeluun:
Kermavaahtoa
Hunajaa
Tuoretta sitruunamelissaa

Voitele irtopohjavuoka n. 24 cm ja jauhota se hasselpähkinärouheella.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese ja kuori punajuuret (suojaa kädet hanskoilla) ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Lisää raaste vatkaimella sekoittaen jauhoseoksen joukkoon. Sulata voi ja sekoita jauho-punajuuriseokseen. Lisää munat taikinaan yksitellen vatkaten.

Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna valmiin kakun tekeytyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta pienellä määrällä hunajaa. Koristele kakku kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä.

Katso tuotteet › Tulosta

Suklainen punajuurikakku

Taikina:
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl jauhettua inkivääriä tai neilikkaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl punajuuriraastetta (n. 400 g punajuuria)
250 g voita tai margariinia
4 munaa

Vuokaan:
Voita tai margariinia
Pähkinärouhetta, esim. hassel

Koristeluun:
Kermavaahtoa
Hunajaa
Tuoretta sitruunamelissaa

Voitele irtopohjavuoka n. 24 cm ja jauhota se hasselpähkinärouheella.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese ja kuori punajuuret (suojaa kädet hanskoilla) ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Lisää raaste vatkaimella sekoittaen jauhoseoksen joukkoon. Sulata voi ja sekoita jauho-punajuuriseokseen. Lisää munat taikinaan yksitellen vatkaten.

Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna valmiin kakun tekeytyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta pienellä määrällä hunajaa. Koristele kakku kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun