Rukiinen lehtikaalipizza

POHJA:

3 dl vettä
n. 8-10 dl jauhoja (esim. 1/2 durumia ja 1/2 ruisjauhoja)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa

TOMAATTIKASTIKE:

Öljyä
Valkosipulia
Sipulia
Sokeria
Paseerattua tomaattia
Kuivattuja yrttejä (esim. oregano, basilika, timjami)
Suolaa, pippuria

Revittyä lehtikaalia (poista puiset lehtiruodit)
Fetajuustoa
Juustoa (esim. mozzarella tai emmental)

Freesaa sipulit kevyesti öljyssä ja lisää paseerattu tomaatti sekä sokeri. Keitä neste pois ja lisää mausteet. Keitä miedolla lämmöllä n. 40 min. (Tässä välissä on hyvää aikaa valmistaa pizzapohja!) Siivilöi valmis tomaattikastike ja anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen levittämistä. P.S. Kiireellisen ihmisen tomaattikastike valmistuu hetkessä sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja levittämällä kastike pizzapohjan päälle.

Sekoita kulhossa vesi ja sokeri. Sekoita jauhot sekä kuivahiiva keskenään ja lisää veden joukkoon. Vaivaa taikinaa noin. 10 min. Lisää lopuksi suola ja öljy, vaivaa taikinaa vielä parisen minuuttia. Pizzataikinan tulisi olla tässä vaiheessa kimmoisaa ja irrota kulhon reunoista. Anna taikinan vetäytyä 20-30 min peitetyssä astiassa. Kauli tai taputtele taikina ohueksi levyksi.

Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike ja juustoraaste ja lopuksi pannulla öljyssä freesattu lehtikaali sekä murusteltu feta. Paista pizzaa kovalla lämmöllä (250 ˚C normaali uuni, 230 ˚C kiertoilma) n. 10 min.

 

VINKKI: Jos haluat pizzapohjasta vielä herkullisemman, niin anna taikinan levätä ja kohota jääkaapissa yön yli.

Katso tuotteet › Tulosta

Rukiinen lehtikaalipizza

POHJA:

3 dl vettä
n. 8-10 dl jauhoja (esim. 1/2 durumia ja 1/2 ruisjauhoja)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa

TOMAATTIKASTIKE:

Öljyä
Valkosipulia
Sipulia
Sokeria
Paseerattua tomaattia
Kuivattuja yrttejä (esim. oregano, basilika, timjami)
Suolaa, pippuria

Revittyä lehtikaalia (poista puiset lehtiruodit)
Fetajuustoa
Juustoa (esim. mozzarella tai emmental)

Freesaa sipulit kevyesti öljyssä ja lisää paseerattu tomaatti sekä sokeri. Keitä neste pois ja lisää mausteet. Keitä miedolla lämmöllä n. 40 min. (Tässä välissä on hyvää aikaa valmistaa pizzapohja!) Siivilöi valmis tomaattikastike ja anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen levittämistä. P.S. Kiireellisen ihmisen tomaattikastike valmistuu hetkessä sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja levittämällä kastike pizzapohjan päälle.

Sekoita kulhossa vesi ja sokeri. Sekoita jauhot sekä kuivahiiva keskenään ja lisää veden joukkoon. Vaivaa taikinaa noin. 10 min. Lisää lopuksi suola ja öljy, vaivaa taikinaa vielä parisen minuuttia. Pizzataikinan tulisi olla tässä vaiheessa kimmoisaa ja irrota kulhon reunoista. Anna taikinan vetäytyä 20-30 min peitetyssä astiassa. Kauli tai taputtele taikina ohueksi levyksi.

Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike ja juustoraaste ja lopuksi pannulla öljyssä freesattu lehtikaali sekä murusteltu feta. Paista pizzaa kovalla lämmöllä (250 ˚C normaali uuni, 230 ˚C kiertoilma) n. 10 min.

 

VINKKI: Jos haluat pizzapohjasta vielä herkullisemman, niin anna taikinan levätä ja kohota jääkaapissa yön yli.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun