Purjo-sienignocchit

500 g luomu perunasosetta

1,5 dl vehnäjauhoja

50 g voita

2 keltuaista

5 cm purjoa ohuina suikaleina

2 herkkusientä viipaloituna

1 rkl sinappia

mustapippuria

Sekoita sulatettu soi ja perunasose sekaisin ja lisää keltuaiset. Mittaa jauhot perunasoseeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Leivo taikinasta n. 2 cm paksuista pötköä (pyri vaivaamaan taikinaa mahdollisimman vähän.) Leikkaa taikinapötköstä n. 2 cm pitkiä paloja. Muotoile palat haarukan avulla siten, että vedät haarukan piikeillä gnocceillen tyypillisen muodon.

Keitä gnocchit runsaassa suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä. Gnocchit kannattaa keittää 2-4 erässä. Kun gnocchit nousevat pintaan, anna niiden kiehua vielä minuutin verran ja nostele sitten ne reikäkauhalla valuttaen vesi pois. Lisää hieman öljyä kypsien gnocchien sekaan välttääksesi niiden tarttumisen yhteen.

Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle nokare voita ja herkkusienet. Ruskista sieniä hetken aikaa pannulla ennen kuin lisäät gnocchit. Ruskista hetki ja lisää purjo. Kypsennä vielä muutama minuutti ja mausta.

Raasta päälle halutessasi parmesaania.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun