Porkkala ja palsterkala

6 luomuporkkanaa
3 palsternakkaa
1 kg karkeaa merisuolaa

1 rkl nestemäistä savuaromia
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä


 

Pese ja kuivaa porkkanat. Kuori palsternakat. Levitä puolet karkeasta merisuolasta laakean uuniastian pohjalle. Lado juurekset merisuolan päälle vierekkäin. Peitä juurekset lopulla merisuolalla. Paista juureksia 200˚C noin 1 tunti 15 minuuttia.

Kopsuttele kovettunut suola varovasti juuresten ympäriltä. Anna juuresten jäähtyä hetki ja leikkaa ne sitten ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita varovasti juuresten joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin 1 vrk.

Koristele valmis porkkala/palsterkala tillillä ja tarjoile esim. leivän päällä tai lisukkeena.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun