Muhevat porkkanasämpylät

(noin 20 kpl)
 
500 g Pirkka luomuporkkanasosetta
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 ps (11g) kuivahiivaa
2 dl sämpylä- tai grahamjauhoja
n. 7 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä

Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola ja hunaja. Lisää grahamjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Nujerra ilmakuplat taikinasta ja leivo taikina sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Voitele vedellä ja paista 225 °C noin 10 minuuttia.

Vinkki: koristele sämpylät ennen paistamista auringonkukansiemenillä!

Katso tuotteet › Tulosta

Muhevat porkkanasämpylät

(noin 20 kpl)
 
500 g Pirkka luomuporkkanasosetta
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 ps (11g) kuivahiivaa
2 dl sämpylä- tai grahamjauhoja
n. 7 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä

Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola ja hunaja. Lisää grahamjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Nujerra ilmakuplat taikinasta ja leivo taikina sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Voitele vedellä ja paista 225 °C noin 10 minuuttia.

Vinkki: koristele sämpylät ennen paistamista auringonkukansiemenillä!

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun