Mausteiset lehtikaalikääryleet

(3-4 annosta)

2 l kasvislientä
1 tl ruokasoodaa/etikkaa
6-8 lehtikaalin lehteä

Täyte:
1 rkl öljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 porkkana
½ kesäkurpitsa
500 g broilerin jauhelihaa tai soijarouhetta
1-2 rkl soijakastiketta
¼ tl cayennepippuria
1 ½ tl kuivattua oreganoa
¼ tl korianteria
1 tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria

Leikkaa lehtikaalin ruodot ohuemmiksi, jotta pystyt käärimään lehdet myöhemmin kääryleeksi.

Raasta porkkana ja kesäkurpitsa karkeaksi ja pilko sipulit. Lämmitä öljy paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki. Lisää joukkoon jauheliha/soijarouhe ja paista lähes kypsäksi. Lisää loput vihannekset ja mausteet. Hauduta seosta vielä noin 5 minuuttia.

Siirry lehtikaalien käsittelyyn. Laita vesi, suola ja ruokasooda kattilaan, kuumenna vesi kiehuvaksi. (Huom. Jos käytät punaista lehtikaalia, jätä keitinvedestä sooda pois ja korvaa se 1 tl:lla etikkaa). Lisää kaalin lehdet veteen ja anna kiehua 2-3 minuuttia. Ota lehdet kattilasta ja levitä ne talouspaperin päälle. Lisää täyteseosta lehtikaalilehtien päälle ruokalusikallinen ja kiedo kaali rullalle.

Tarjoile esim. avokadontahnan ja sitruunan kera.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun