Maa-artisokkasosekeitto

400 g Suvituore maa-artisokkasosetta
1 keskikokoista perunaa
10 cm pala purjoa
1 salottisipuli
6 dl mietoa vihanneslientä tai kanalientä
1 dl ruokakermaa

Cashewpähkinöitä, pekaanipähkinöitä tai siemeniä
Sitruunankuorella maustettua öljyä (rypsi, oliivi- tai avokadoöljy)

Pilko purjo ja salottisipuli. Kuori ja pilko peruna. Purista maa-artisokkasose kattilaan ja lisää sipuli, peruna ja kasvisliemi. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää ruokakerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja lämmitä liedellä. Paahda pähkinät paistinpannulla kevyesti ja murskaa pienemmäksi.
Tarjoa keitto pähkinärouheen ja tilkan öljyä kanssa. Pähkinöiden sijaan keittoon sopivat myös siemenet, krutongit tai vaikka rapeaksi paistetut pekonimurut.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun