Lehtikaalipesto

(4 annosta)

150 g lehtikaalia
reilu 1 dl tuoretta basilikaa
1-2 valkosipulin kynttä
3 rkl auringonkukan tai pinjan siemeniä
2 dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
ripaus merisuolaa
vastajauhettua valkopippuria
2-3 rkl parmesaaniraastetta

Aloita riipimällä lehtikaalin lehdet ruodistaan irti ja keitä lehtiä vähässä vedessä muutama minuutti.  Valuta kypsät lehdet ja lisää joukkoon basilika ja kuoritut valkosipulit. Hienonna korkeassa astiassa sauvasekoittimella soseeksi. Lisää joukkoon siemenet ja öljy sekä mausteet. Parmesaanijuuston voit lisätä joukkoon tai ripotella lopuksi annosten pinnalle. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Pestoa voi käyttää erinomaisesti leivän päällä, pastaruoissa tai maustamaan liha-, broileri ja kalaruokia. Pesto säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa muutamia päiviä. Koristele raikkailla minitomaateilla ja nauti!

Katso tuotteet › Tulosta

Lehtikaalipesto

(4 annosta)

150 g lehtikaalia
reilu 1 dl tuoretta basilikaa
1-2 valkosipulin kynttä
3 rkl auringonkukan tai pinjan siemeniä
2 dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
ripaus merisuolaa
vastajauhettua valkopippuria
2-3 rkl parmesaaniraastetta

Aloita riipimällä lehtikaalin lehdet ruodistaan irti ja keitä lehtiä vähässä vedessä muutama minuutti.  Valuta kypsät lehdet ja lisää joukkoon basilika ja kuoritut valkosipulit. Hienonna korkeassa astiassa sauvasekoittimella soseeksi. Lisää joukkoon siemenet ja öljy sekä mausteet. Parmesaanijuuston voit lisätä joukkoon tai ripotella lopuksi annosten pinnalle. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Pestoa voi käyttää erinomaisesti leivän päällä, pastaruoissa tai maustamaan liha-, broileri ja kalaruokia. Pesto säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa muutamia päiviä. Koristele raikkailla minitomaateilla ja nauti!

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun