Kolmen kaalin kookospata

500 g suippokaalia
1 pieni kukkakaali
1 parsakaali
1 tuore, punainen chili
2 rkl rypsiöljyä
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai ½  tl kuivattua
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
¾ dl seesaminsiemeniä
2 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa
2 rkl sitruunan mehua
1 tl tuoretta rakuunaa silputtuna
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
2 dl kasvislientä

Suikaloi suippokaali. Irroita kukkakaalin ja parsakaalin kukinnot. Leikkaa parsakaalin kukintojen varret ohuiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chili, inkivääri, juustokumina sekä seesaminsiemenet. Kuumenna mausteita hetki. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi ja kiehauta. Lisää kukkakaalit ja vähennä lämpöä. Anna hautua hetki ennen kuin lisäät kattilaan myös parsakaalit ja suippokaalisuikaleet. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kukka- ja parsakaali ovat kypsiä, mutta eivät vielä aivan pehmeitä.

Mausta suolalla, sitruunamehulla ja rakuunalla. Lisää lopuksi pinnalle persiljasilppua.

Katso tuotteet › Tulosta

Kolmen kaalin kookospata

500 g suippokaalia
1 pieni kukkakaali
1 parsakaali
1 tuore, punainen chili
2 rkl rypsiöljyä
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai ½  tl kuivattua
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
¾ dl seesaminsiemeniä
2 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa
2 rkl sitruunan mehua
1 tl tuoretta rakuunaa silputtuna
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
2 dl kasvislientä

Suikaloi suippokaali. Irroita kukkakaalin ja parsakaalin kukinnot. Leikkaa parsakaalin kukintojen varret ohuiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chili, inkivääri, juustokumina sekä seesaminsiemenet. Kuumenna mausteita hetki. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi ja kiehauta. Lisää kukkakaalit ja vähennä lämpöä. Anna hautua hetki ennen kuin lisäät kattilaan myös parsakaalit ja suippokaalisuikaleet. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kukka- ja parsakaali ovat kypsiä, mutta eivät vielä aivan pehmeitä.

Mausta suolalla, sitruunamehulla ja rakuunalla. Lisää lopuksi pinnalle persiljasilppua.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun