Kesäinen salaattikeitto

1 varhaiskaali
1 iso sipuli
Kasvis-, kala- tai lihalisäke
3-4 kpl juureksia, kuten porkkanaa, palsternakkaa, juuripersiljaa
n. 1 l vettä
2 kasvisliemekuutiota (kasvislientä oman maun mukaan)
Yrttejä (esim. basilika, oregano, timjami)
 

Pilko/raasta kaali ohuiksi siivuiksi. Pilko sipuli ja juurekset. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Freesaa sipuli ja haluamasi lisäke (tofu, makkara, liha yms.) pannulla kevyesti kauniin ruskeaksi.

Kun vesi alkaa lämmetä, lisää joukkoon kasvisliemi kuutioina tai valmiina nesteenä. Lisää keittoliemeen kasvikset sekä freesatut lisäkkeet sekä kuivattuja yrttejä. Keitä 15-20 min, kunnes kaali ja juurekset alkavat pehmetä. Ota keitto pois liedeltä ja anna asettua hetki ennen tarjoilua.

Herkuttele kesän raikkaalla salaattipadalla!

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun