Kaalikääryleet

1 valkokaali

1 dl puuroriisiä
2 dl soijarouhetta/ 500 g jauhelihaa (esim. lammas)
1 rkl kasvisliemijauhetta
1 sipuli
2 valkosipulia
1 rkl öljyä
0,5 l tuoreita suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
Yrttejä, esim. oregano, meirami, timjami
suolaa & mustapippuria

Pinnalle:

Siirappia
Voita

Leikkaa kaalin kanta pois. Kiehuta kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä, kunnes lehdet alkavat irrota. Asettele pehmenneitä ja kaalista irronneita lehtiä kuivumaan keittiöpyyhkeelle.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä soijarouhe kasvisliemijauheella maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan ja valuta soija. Kuori ja silppua sipulit. Freesaa sipulit pehmeiksi pannulla. Lisää sipulien joukkoon sienet ja soijarouhe, jatka freesausta n. 10 min. Sekoita sipuli-soija-sieniseos kypsän riisin joukkoon ja mausta seos yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Kääryleiden kokoaminen: ohenna lehtiruotia veitsellä, jolloin kaalinlehdestä tulee taipuisa. Täytä kaalinlehdet parilla ruokalusikallisella täytettä/kaalinlehti, taita reunat keskelle ja kääri lehdet napakoiksi kääryleiksi. Asettele kaalikääryleet uunivuokaan vieriviereen. Lorauta kääryleiden pinnalle reilusti siirappia ja muutama voinokare.

Paista kääryleille kaunis pinta 225 ˚C n. 10 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 ˚C ja jatka paistamista noin tunnin ajan. Voitele kääryleitä pannun pohjalle valuvalla nesteellä useaan kertaan paistamisen aikana. Tarjoile kaalikääryleet puolukoiden tai puolukkahillon kera!

Vinkki: lihaisan version saat, kun korvaat soijarouheen esim. lammasjauhelihalla.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun