Gluteeniton sienipiirakka

Pohja:

500 g luomuperunasosetta
100 g voita
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
7 dl tummia gluteenittomia jauhoja

Täyte:

2 l tuoreita esim. suppilovahveroita tai vastaavasti kuivattuja sieniä liotettuna
1/2 purjo
1-2 paprikaa
2 prk kermaviiliä
2 munaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
150 g juustoraastetta

Valmista ensin täyte. Puhdista sienet. Pilko purjo ja paprika pieniksi paloksi. Freesaa sienet ja kasvikset pannulla öljyssä. Sekoita kermaviili, munat ja mausteet keskenään.

Sulata voi ja lisää se perunasoseen joukkoon. Lisää munat. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne peruna-voi-muna-seokseen.

Painele valmis piirakkapohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää pohjalle sienitäyte, kermaviiliseos ja ripottele päälle lopuksi juustoraaste. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200°C n. 30-40 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.

Tarjole piiras esim. salaatin seurana tai pakkaa se kesäretkille mukaan!

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun