Juuresranskalaiset

2-4 hlölle

1-2 keskikokoista palsternakkaa
1 lanttu
(muita juureksia, kuten porkkana, peruna tai juuripersilja)

Loraus oliiviöljyä (voit käyttää tässä myös maustettua öljyä, esim. chili- tai yrttiöljy)
Ripaus kuivattuja yrttejä, esim rosmariini tai timjami
Suolaa, pippuria

Pese juurekset ja kuori ne tarpeen vaatiessa. Leikkaa juurekset pitkiksi, ohuiksi ranskalaisiksi. Huom. palsternakka kypsyy muita juureksia nopeammin, joten voit leikata siitä muihin verrattuna hieman kookkaampia ranskalaisia. Mausta juurekset kulhossa ripauksella suolaa, pippuria ja yrttejä. Pyörittele lopuksi joukkoon öljy.

Levitä ranskalaiset pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 °C noin 30 minuuttia. Kääntele ranskalaisia kypsennyksen lopussa, jotta ne saavat tasaisesti väriä.

Herkuttele sellaisenaan tai lisukkeena!

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun