Palsternakkahyrrät

500 g palsternakkasosetta
1 dl vettä
½ pala hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
n. 8 dl sämpyläjauhoja
½ dl fetan öljyä
3 rkl murskattua fetaa öljyssä
(1 dl siemensekoitusta)

Sekoita palsternakkasose ja vesi keskenään. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja hunaja. Lisää taikinaan vähitellen sämpyläjauhoja. Alusta taikinaan lopuksi öljy. Taikina saa jäädä pehmeäksi, jolloin siitä syntyy kuohkeita hyrriä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.

Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele taikinalevy murskatulla fetaöljyllä ja kääri levy rullalle. Leikkaa taikinapötköstä noin 4 cm paloja, lado ne vieriviereen pellille ja kohota n. 20 min. Voitele taikinahyrrät munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista hyrriä 220˚C noin 15 minuuttia.

Tarjoile hyrräpaistos kokonaisena, jolloin siitä voi murtaa haluamansa palan.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun