Yrttinen suippokaalikeitto

1 ½ l vettä
400 – 500 g naudan keittolihaa
2 sipulia
2 laakerinlehteä
1 rkl viherpippureita
1,5 tl suolaa
noin 1,5 kg suippokaalia
3 porkkanaa
1 kevätsipuli hienonnettuna (tai ruohosipulia)
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua timjamia

Laita vesi ja paloiteltu liha kattilaan kiehumaan. Poista lihasta irronnut vaahto esim. reikäkauhalla veden pinnalta. Lisää paloiteltu sipuli ja mausteet. Keitä liha lähes kypsäksi. Lisää paloiteltu kaali ja porkkana ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi yrttimausteet ja keitä vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vinkki: Voit halutessasi käyttää myös jauhelihaa, jolloin keiton valmistamiseen kuluu vähemmän aikaa. Ruskista tällöin jauheliha ennen keittämistä. Silloin voit laittaa kaalit ja porkkanat samaan aikaan kypsymään jauhelihan kanssa.

Katso tuotteet › Tulosta
Sivun alkuun