Vadelmainen kääretorttu

Pohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 pötkö Suvituore vadelma-raparperisosetta
250 g rahkaa
2 dl kermaa vaahdotettuna

Laita uuni kuumenemaan 225 °C. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi kevyesti kaapimella sekoittaen. Levitä taikina uunipellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu pellille. Irrota alustana ollut leivinpaperi. Levitä vadelma-raparperitäyte torttulevylle ja kääri se rullalle paperin avulla. Kääri alku tiukkaan sormilla painellen ja jätä saumakohta piiloon.

Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi tarjoilua varten.

Katso tuotteet › Tulosta
Back